[O1] Czy deszcz może mieć coś wspólnego z zapalonym ABS?
Witam! Dzis podczas wroclawskich deszczy zaswiecila mi sie kontrolka ABS. Chwile pozniej przestala, ale tylko na chwile. Czy polecial mi czujnik? Moze to tylko chwilowe? Pozdrawiam
Miałem to samo jak wpadłem w kałużę i zgasła dopiero po ponownym rozruchu silnika.
Wydaje mi się, że mogło to być albo od wilgoci która zalała czujnik albo od walnięcia.
Może u ciebie było tak samo.
Auto nie jezdzilo wczoraj, a padalo caly czas. Wsiadlam dzis o 17 i ABS sie zaswiecil. Rozpedzilam sie do 80 km/h i wcisnelam hamulec do deski i az mi noge odrzucilo, czyli dziala. Czesto podczas deszczy cos sie dzialo, wiec moze i teraz przestanie. Bede dobrej mysli:-)
Miałem podobnie tylko u mnie był pęknięty ten plastik od wtyczki czujnika. Za radą kumpla nawaliłem tam silikonu i problem zniknął. Wiem, że to mało profesjonalne ale działa!!!
Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Miałem podobnie tylko u mnie był pęknięty ten plastik od wtyczki czujnika. Za radą kumpla nawaliłem tam silikonu i problem zniknął. Wiem, że to mało profesjonalne ale działa!!!
Wiekszosc sylikonow powoduje korozje stykow - zwlaszcza miedzienaych, nie byl to dobry pomysl.
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
Komentarz